BGS nv
Bleyveld 10
3320 Hoegaarden
Tel: 016 76 08 87
Fax: 016 76 08 90
 

 

 

 
 
Brandblusapparaten

Wij beschikken zowel over draagbare, mobiele en automatische blusapparaten:

 

Poederblussers
Universele toestellen met doordachte techniek voor het inwerking stellen. Het bluseffect van deze toestellen is door middel van een sproeivormige straal waardoor de afdekking van de brandhaard tot z’n volle waarde komt en slaat de vlammen neer. Daarbij wordt tevens het spatten van vloeistoffen vermeden, hetgeen een grote veiligheidsfactor is bij het bestrijden van brandende en kokende vloeistoffen. Het bluspistool is onderbreekbaar wat een gerichte en gedoseerde brandbestrijding mogelijk maakt. De poederwolk vormt tevens een scherm tegen warmteuitstralingen en ze verdrijft rook- en stikgassen.
Deze brandblussers zijn geschikt voor zowel A, B en C brandklassen.


 

CO2 brandblussers
Toestellen geschikt voor het blussen van elektrische en elektronisch installaties. Koolzuurgas is een inert, niet giftig gas dat bij gebruik geen enkel spoor nalaat. Zijn bluseffect is te danken aan twee factoren: vermindering van het zuurstofgehalte zodat verdere verbranding onmogelijk wordt. Afkoeling van de brandstof door de omzetting van vloeibaar koolzuur in koolzuurgas. Dit effect wordt verhoogd door de speciaal ontworpen straalpijp die een gedeelte van het vloeibaar koolzuur omzet in vast koolzuursneeuw bij een temperatuur van –70°.
Deze brandblussers zijn geschikt voor B en C brandklassen.

 

 

Water/schuimblussers
Hoogwaardig brandblusapparaat voor het gebruik in: industriële ondernemingen, opslagplaatsen van brandbare vloeistoffen, behandeling van plastic, kantoren, hotels, showrooms, privé-woningen, …
Toestellen zijn opgebouwd uit een stalen romp met aan de buitenzijde een coating in milieuvriendelijke en 100% weerbestendige polyesterhars. Binnenzijde van de toestellen zijn behandeld met een kunststofcoating voor onbeperkte levensduur tegen doorroesten. Het speciale sproeipistool geeft een grote oppervlaktedekking waardoor herontbranding vrijwel onmogelijk wordt. Een stabiele voetring uit kunststof voorkomt beschadigingen aan het toestel. Vuren van elektrische oorsprong kunnen onder hinder bestreden worden tot 1000 Volt.
Deze toestellen zijn geschikt voor de A en B brandklassen.

 

 

Muurhaspels
De haspels 20m 3/4" en 30m 3/4" zijn gekeurd volgens NEN-EN 671-1. Ze zijn voorzien van plaatstalen haspelbladen, epoxy polyester gecoat, Eurojet straalpijp en een anti-knik haspelslang, inw. Diam. 19 of 25mm, compleet met slanggeleider en straalpijphouder. De haspels zij vast en zwenkbaar leverbaar met bijbehorende kasten.

 

 

Pictogrammen
Pictogrammen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en materiaal.
Zo zijn er pictogrammen in vinyl, PVC en aluminium.

 

 

Divers materiaal
Met een branddeken kan een beginnend vuur veilig en snel gedoofd worden. Het wordt geleverd in een rode PVC-koker die gemakkelijk aan de muur te bevestigen is. Verkrijgbaar in 3 afmetingen: 120 x 120, 120 x 180, 175 x 175. Wij beschikken ook over een uitgebreid gamma gaande van (wand)asbakken, zandasbakken, vlamdovende papierbakken, papierbakken voor gescheiden afval tot design afvalbakken. De autonome noodverlichting is verkrijgbaar in permanente en niet-permanente uitvoering. De EHBO-koffers zijn verkrijgbaar in 3 modellen.

 

 

Automatische blusinstallaties
Wij plaatsen zowel kleine installaties zoals firetrace en siclautex systemen tot grote installaties met verschillende gassen (HFC, FE en Argon).

 

 

 
Detectie
Wat betreft branddetectie installeren wij zowel simpele autonome sirene/melders op batterij tot een volledige detectie-installatie met centrale en melders.